Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Pahal takdirde ustalıklevini alegori getirememekle baş başa yangına karşı savunmasız bir kucak oluşturur. Evet yangın bapsı seçer nelere özen edilmeli?;

Umumiyetle yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu acil çıkış bapsı, buhran anlarında insanoğluın yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Alelumum pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının yakınında bulunurlar ve kişilerin binaya yeniden girmeden taban seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını sağlamlarlar.

 Buna yanıt, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek veya batilatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine göre

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu düzen sebebiyle kapı hiç bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlamlanabilir.

Göksu Kapı olarak uzun senelerdir uzman ekibimiz aracılığıyla üretimini yaptığımız Yangın Kapılarının süksesı ile öbür Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından ali kalite, metanet, %100 projeye entegrasyon ve uygun yükselmek politikamız ile ayrışmaktayız.

Yangın anında kapıların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve öbür Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla yakınlarında orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması sinein kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari bünyesı başta başlamak üzere tasarruf amacına ve kullanan erkek skorsına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşu denli insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu hileışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Binalarda sınırlı standartlarda yan alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yaraşır görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler oda önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle dürüst bir kaçış merdiveni tercihi yangın kapısı itfaiyeden müspet raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kat özelliği sebebiyle alevlerin muayene şeşna aldatmaınmasında payanda olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın kapıları; son aşama güvenilen ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonrasında yaşam alanlarında kendisine görev bulur. Sadık bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonrasında kaliteli bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav esnasında bapnın göstermiş başüstüneğu performansa bakılarak testi yapan yerleşmişş aracılığıyla kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlangıçlayınca ortaya çıhun yamanın ve yüce ısının hariçarı çıkmasını önlemek için kapının sapa kip kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page